Frisse ovenschotel

Wat is het al weer lang geleden dat ik hier geschreven heb zeg. Maar hier dan eindelijk weer eens een lekker en makkelijk receptje. Er zijn dagen dat we weinig in huis hebben, maar toch lukt me altijd wel om iets in elkaar te flansen. Zeker als ik een rondje over ons erf loop, waar van alles te vinden is, en dan zeker niet alleen in de moestuin! Zo hebben we van aan het einde van de winter veel postelein gegeten die langs de sleufsilo groeit en vond ik gisteren langs een van de randen van onze kruidenbakken Nieuw Zeelandse spinazie en iets verderop rucola. Samen met uitgeschoten bietenblad heb ik daar een heerlijke groene ovenschoten van gemaakt. Makkelijk om zelf te maken, en anders vast een inspiratie om zelf creatief te kokkerellen met groen uit je tuin of omgeving! Wat je nodig hebt
Grote bos snijbiet
Grote bos rucola [te veel maakt het erg pittig] Grote bos spinazie
Handje verse kruiden: oregano, kerrie, tijm, rozemarijn
[Qua groenten: eventueel drie grote bossen ander groen, zie foto] 1 grote zoete aardappel
2 grote tenen knoflook
Grof zout
Zwarte peper
125 gram kokosyoghurt [of amandelyoghurt] 5 eieren
Sap van een halve sinaasappel

Optioneel: kokosolie, zie onderstaande omschrijving en andere kruiden waar je van houdt Hoe je de ovenschotel maakt
Snijd al het groen, inclusief de kruiden, fijn.
Snijd de knoflook en meng deze met wat vloeibare kokosolie en grof zout door het groen. Laat even intrekken.
Schil in de tussentijd de zoete aardappel en snijd hem met bijvoorbeeld de kaasschaaf in dunne plakken.
Meng nu de kokosyoghurt met de eieren en de sinaasappelsap en de peper.

Maak nu vier laagjes in een ovenschaal. De maten van de schaal op de foto zijn 23 bij 23 denk ik.
Begin met een laagje groen, dan een laagje aardappel, weer een laagje groen en dan je laatste laagje aardappel.
Verdeel nu het eikokosmengsel over de schaal en schuif de schaal in de oven. Ik heb met een kwastje nog wat kokosolie over de aardappels gesmeerd trouwens, zodat die lekker knapperig werden.

Laat alles 30 minuten garen en check even of het gaar is.
Check wel halverwege of de aardappels niet te hard gaan. Als dat wel zo is, leg dan even een bakpapiertje over de schaal.

Enjoy! šŸ˜€

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.