Frisse zomercocktail

Vanmorgen toen ik wakker werd, had ik al zin om een lekker verkoelend drankje te maken voor mijn leukerd, die ook met dit warmere weer veel buiten werkt. Ik kan veel binnen doen momenteel, waar het heerlijk koel is, en als hij dan binnenkomt na een ochtend in de wei te hebben staan klussen aan de beregening, vind ik het fijn om lekker eten en drinken voor hem klaar te hebben. That’s how I roll :).

Nu drinken we zelden sapjes, en vind ik water en thee over het algemeen gewoon het lekkerst om te drinken, maar soms is afwisseling ook leuk en lekker. Daarom maakte ik vanmorgen deze frisse zomercocktail met vers sap, kokoswater en kruiden die je lichaam letterlijk van binnenuit verkoelen.

Daarbij zitten er in kokoswater vijf belangrijke elektrolyten die de vochthuishouding van ons lichaam en onze gezondheid in balans houden, en zijn kamille en goudsbloem nervines, kruiden die ons zenuwstelsel kalmeren, wat met warm weer ook heel welkom is. Zeker voor mensen die zich door warm weer naar voelen en daar gespannen van worden.

Dus, twijfel niet en maak deze cocktail gewoon lekker, want hij is ook nog eens goed voor je spijsvertering!

Wat je nodig hebt

  • 350 ml kokoswater
  • 200 ml versgeperste biologische sinaasappel, citroen en grapefruit; bij mij was dat een halve citroen, anderhalve sinaasappel en 1 grapefruit die ik met de slowjuicer geperst heb.
  • 50 ml water
  • een klein handje verse kamillebloemen (verkoelend, ontspannend en goed voor je spijsvertering)
  • een goudsbloem (licht verkoelende werking op ons lichaam en goed voor je spijsvertering)
  • halve eetlepel gedroogde pepermunt (verkoelend en goed voor je spijsvertering)
  • een paar blaadjes citroenmelisse (verkoelend en goed voor je spijsvertering)

Hoe je de cocktail maakt

Pers het fruit, meng het sap en alle andere ingrediënten op high speed in een blender en klaar ben je!

Ik laat de blender altijd lekker lang aanstaan als ik met kruiden werk, zodat ze echt goed fijn gemalen worden en zoveel mogelijk van hun werkende stoffen opgenomen kunnen worden in het vocht van het sap. En, de pulp van het sap persen gebruik ik voor een lekkere gluten, suiker, (pseudo)granen, lactose, saponinevrije taart! Want gezond leven kan ook lekker zijn!

Heb je sap over? Die kun je in een fles tot 24 uur in de koelkast bewaren.

Enjoy! 😀