Spinazie-boerenkooldip

Wat is het lang geleden dat ik hier gepost heb! Nu ben ik niet minder bezig met gezondheid en voeding, en op de boerderij gaat het gelukkig ook allemaal goed, maar doordat ik weer studeer en begonnen ben met www.makor.care, zien mijn dagen er anders uit. Ik geniet enorm van deze nieuwe bezigheden en de mogelijkheid om anderen te ondersteunen en inspireren om lichamelijk, emotioneel en geestelijk steeds gezonder en sterker te worden. Ik heb de opleiding aromatherapie en een cursus botanische huidverzorging inmiddels afgerond, en dat heb ik naast de opleiding klinische kruidengeneeskunde gedaan. Over een paar jaar hoop ik de drie- tot vierjarige opleiding af te ronden. Mijn eerste semester heb ik al gehaald en ben nu met het tweede semester bezig. Als ik die afgerond heb, ben ik gecertificeerd ‘community and family herbalist’. Daarna volgt het laatste semester om klinisch kruidengeneeskundige te worden. Naast mijn studies hebben we op de boerderij ook een medicinale kruidentuin aangelegd, wat voor school enorm praktisch is, maar ook ontzettend leuk omdat ik van heel veel kruiden al allerlei zalven, tincturen, theeën en andere plantmedicijnen heb kunnen maken.

Je hoort het, ik geniet, en ik ben heel dankbaar voor de mogelijkheid die ik heb om zoveel te leren en ontdekken. Toch geniet ik ook nog steeds van deze website, dus daarom vandaag een receptje van een heerlijk frisse (en machtige 😀 ) groene spinazie-boerenkooldip die heerlijk is bij gemengde geroosterde groenten, maar ook lekker op een rozemarijncrackertje!

Geen lange verhalen verder, maar meteen het recept!

Wat je nodig hebt
1 grote (met kop) cup gemengde noten, zonder cashews en pinda’s als je geen saponinen eet
3 cups gesneden boerenkool
3 cups Nieuw-Zeelandse spinazie (of andere verse bladspinazie)
250 gram kokosyoghurt
3 kleine teentjes knoflook
4 eetlepels edelgistvlokken, of naar smaak (optioneel, geeft een kazige smaak)
zwarte peper naar smaak
snufje zout

Hoe maak je de dip
Laat de noten een nachtje in water weken.
Stoom de spinazie en boerenkool gaar, laat afkoelen en druk door een vergiet het grootste deel vocht eruit.
Doe alle ingrediënten op de kruiden na in de blender en meng alles totdat het een gladde substantie is. Je kunt hem ook iets grover houden, zoals ik gedaan heb.
Voeg daarna een beetje peper en zout naar smaak toe, doe ik een leuk kommetje en klaar ben je!

Geniet ervan!