Kokosyoghurt-dressing

Wij eten hier in huis nogal eens salade. In ieder geval eten we veel bladgroen om zo ons lichaam zo goed mogelijk te voeden. Nu vinden we het beiden niet erg om zonder sauzen of dressings te leven, maar als ik dan wel een keer een lekkere dressing maak…..dan is hij ook wel echt heel lekker. 😉

Zoals je in mijn vorige blog [klik] kunt lezen, is mijn voeding de afgelopen acht maanden wat aangepast vergeleken met hoe ik eerder at. Makkelijk gezegd, eet ik onder begeleiding van mijn huisarts en een orthomoleculair therapeut volgens het zogenaamde oerdieet. Dit is niet het paleo-dieet wat nu behoorlijk in is, maar meer in de richting van het Auto-Immuun Protocol, aangevuld met eieren en noten. Het gaat me overigens allemaal niet om de namen, maar misschien vind je het interessant om er eens wat meer over op te zoeken.

Ik eet dus nog steeds gezond, maar laat nog een aantal extra dingen uit mijn eetpatroon weg, waardoor ik me beter voel en ik nog gezonder word. Zoals ik momenteel eet, lijkt goed bij me te passen en daar geniet ik van. Ik houd er tegelijk van om dat wat ik kan en wil eten lekker klaar te maken, waardoor ik veel nieuwe receptjes bedenk of uitprobeer. Misschien dat ergens anders op de wereld wat ik bedenk al jaren geleden is ontdekt, maar ik kan [jammer genoeg haha] niet in iedereens keuken meekijken, dus probeer ik vooral heel veel zelf uit. Ik houd ervan!

Maar nu terug naar de titel van dit blogje. Ik heb gisteren namelijk een heerlijke kokosyoghurt-dressing gemaakt die je ook echt een keertje moet proberen. Voor mensen die geen lactose kunnen verdragen of bijvoorbeeld vegan zijn, is deze dressing ook echt een aanrader.
Wat je nodig hebt
4 grote eetlepels kokosyoghurt**
sap van een halve tot hele verse citroen [en eventueel een beetje rasp van de schil voor meer pit] 1 eetlepel olijfolie
3 uitgeperste teentjes knoflook [kuch] vers gesneden kruiden uit de tuin [ik gebruikte citroenmelisse, kerrie, munt, salie en maggie] 2 lente-uitjes

Optioneel: snufje zout
Hoe maak je de dressing
Doe de eetlepels kokosyoghurt in een schaaltje en meng 3/4e van het sap van de citroen. Proef even of je hem zuur genoeg vindt. Als je niet van zuur houdt, kun je de citroen er natuurlijk ook uit laten. Ik vind kokosyoghurt met citroen alleen meer op gewone yoghurt lijken, dus ook een aanrader voor als je kokosyoghurt wel eens zo eet.
Doe als de yoghurt zuur genoeg naar je smaak is alle andere ingrediënten erbij en roeren maar.

Een beetje citroensap aan je eten toevoegen kan je spijsvertering ondersteunen, omdat het je maagzuur wat zuurder maakt, wat helpt om voeding goed te verteren.

De dressing doet het eigenlijk ook best goed als verse ‘knoflooksaus’ voor bij de BBQ. Just be creative! 😀

Enjoy!

Wij hebben deze dressing gegeten bij een slastamppotje van onder andere ijsbergsla met pompoen. Superlekker!

____________________________________________________________________________

** Ik eet het liefst de kokosyoghurt van Abbot Kinney’s omdat daar geen dextrose aan is toegevoegd, maar als je daar niet om geeft, kun je deze yoghurt ook bij de AH of Jumbo kopen. In geval van ‘nood’ doe ik dat ook echt wel eens.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.