Avo-mangosalsa

Een van mijn favoriete maaltijden is een broodje hamburger, waarbij ik het broodje vervang door een goede plak geroosterde flespompoen. Heerlijk! En natuurlijk gril ik daar dan ook zoete aardappelfriet bij! šŸ˜‰

Op de burger [die uiteraard biologisch en het liefst van ons eigen erf is] doe ik meestal guacamole, maar gisteren had ik zin in net even iets anders. Maar wat?

Toen ik een mango en limoen op de fruitschaal zag liggen, dacht ik: avo-mangosalsa! Gelukkig had ik ook avocado’s in huis. šŸ˜‰

Hoewel ik wel mijn bedenkingen had bij de enthousiast bedachte combinatie, ben ik toch aan de slag gegaan om deze burger topping te maken. En lekker dat het was! Het is geen echte salsa [saus], maar ik noem ik het toch maar zo omdat dat zo lekker zomers klinkt.

Wat je nodig hebt voor deze salsa
1 avocado
1 mango
1 kleine rode ui
2 tenen knoflook [of meer als je van pit houdt] goede scheut avocado-olie [of olijfolie als je geen avocado-olie in huis hebt] sap van een kwart citroen, of naar smaak
sap van een halve limoen, of naar smaak
snufje zout
verse fijngesneden verse kerry, munt, bieslook [kleine beetjes even hakken en door elkaar mengen]

Hoe maak je de salsa
Snijd de mango en avocado in blokjes [zie foto] en snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Meng deze ingrediĆ«nten voorzichtig door elkaar, zodat de avocado geen ‘pap’ wordt.
Doe vervolgens een goede scheut [ongeveer twee tot drie eetlepels] avocado-olie in een apart kommetje en voeg daar het zout en de citroen- en limoensap aan toe. Begin met een beetje en proef af en toe totdat het zo zuur is als je wilt. Roer door elkaar en doe er dan Ć©Ć©n tot anderhalve grote eetlepel fijngehakte gemengde kruiden bij. Roer alles tot een lekkere ‘dressing’ en giet het daarna over de mango en avocado. Roer alles weer voorzichtig om en smullen maar!

Lekker op een plak notenbrood, cassavecrackertjes of dus op een heerlijke burger!

Je kunt meer pit toevoegen door wat fijngehakte verse salie toe te voegen of bijvoorbeeld een beetje fijngeperste gember.

Enjoy!