Fudgy brownie bites

14359270_1109504802430438_2753085772794576498_nHoewel ik heel blij word van salades en yummie groenten vind ik het ook leuk om soms heerlijk te genieten van een baksel of ander lekkers. En….chocola doet het bij mij dan toch echt wel heel goed. 😉 De afgelopen jaren heb ik allerlei recepten online en in kookboeken gevonden. De lekkerste recepten heb ik bewaard en gisteren heb ik met mixen en matchen deze fudgy brownie bites gemaakt.

Ik moet overigens bekennen dat dit recept niet het gezondste tussendoortje is, want er zitten best veel natuurlijke suiker in. En hoe je het ook went of keert, suiker is wel gewoon suiker. Desalniettemin houd ik van deze yummieness en is hij de moeite waard om een keer te proberen! 😉

De fudgy brownie bites bestaan uit twee verschillende recepten, namelijk de brownie en de [optionele!] fudgy laag. Lees daarom eerst even het hele recept, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat je nodig hebt voor de brownies
1 cup [rauwe] walnoten
1 cup [rauwe] amandelen
3/4e cup [rauwe] cacaopoeder
een goede snuf zout
2,5 cup mejouldadels of andere dadels [week die dan wel in warm water, zodat ze zacht worden] 2 eetlepels cacao nibs

Kleine ovenschaal [die van mij is 20 bij 15 denk ik], vierhoekige taartvorm, of vierkante bak met daarin bakpapier. 14339999_10155186847449018_502268692_oWat je nodig hebt voor de fudgy bovenlaag
1/4e cup amandelmelk [kan misschien ook wel met rijstmelk, havermelk, etc.] 2 eetlepels ghee [of kokosolie als je liever een vegan versie maakt] 3/4e tot 1 cup [rauwe] cacao
honing of maple syrup naar smaak [begin met een eetlepel en doe er iets meer bij als je dat lekkerder vindt] snufje cayennepeper
snufje zout
cacaonibs voor de finishing touch14374565_10155186847444018_931569619_oHoe je de brownie maakt
Zet de ovenschaal met bakpapier erin klaar.

Maal de walnoten en amandelen tot een meel. Liever te fijn dan te grof. Voeg daarna de cacao en het snufje zout (naar smaak) toe, totdat alles goed gemengd is. Nu is het tijd om de dadels en de cacaonibs mee te malen. Al snel vormt zich een grote bol ‘deeg’, en dat is de bedoeling!

Druk het deeg stevig en gelijkmatig aan in de ovenschaal. Probeer hem 2 tot 2,5 dik te laten zijn. Zet de schaal even opzij.14393940_10155186847439018_929390944_o

Hoe je de fudgy laag maakt
Doe de amandelmelk en ghee in een pannetje. Laat het al roerend op een heel laag ‘vuurtje’ smelten. Als de melk en ghee goed gemengd zijn, doe dan het vuurtje uit [laat het pannetje er wel op staan] en doe de cacao erbij. Meng alles tot een glad geheel. Voeg vervolgens de cayennepeper, het zout en de honing toe en roer alles nog een keer goed door. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en de fudge glad is en zonder klontjes.

Smeer de fudgy laag nu over de brownie in de ovenschaal, strooi er wat cacaonibs overheen en zet de brownie daarna een half uur tot een uur in de koelkast. Daardoor wordt de fudge weer harder, wat echt yummie is! Snijd de ‘plak’ in kleine bites en geniet!

Enjoy en mocht jij ook een lekker browniereceptje hebben, let me know, want dan probeer ik die natuurlijk ook graag eens uit! 🙂14407966_10155186847454018_1624776153_o

Tips: Ook zonder de fudgy laag is de brownie lekker. Je kunt van het deeg dan ook balletjes maken en ze bijvoorbeeld in kokossnippers rollen. Deze ‘truffels‘ [klik] zijn daar een voorbeeld van en ook daar kun je heel veel leuke varianten van online vinden. Google is your friend! 😉