De hele wereld maakt ze en er zijn duizenden varianten van, en dus maak ik deze lekkere choconotentruffelachtige yummieness soms ook. Vanavond kwam onverwacht een goede kennis langs dus dacht ik: Aaaaaah, snel nog iets lekkers maken! En dit is het geworden:
Ik heb gekeken wat ik in huis had en daarna receptjes van Pinterest gecombineerd. Van het resultaat mogen jullie nu lekker meegenieten. Heb je bepaalde noten niet in huis? Geen probleem. Dan gebruik je gewoon andere noten of zaden. En mocht je de sesamzaadjes niet in huis hebben, je kunt de balletjes ook door bijvoorbeeld kokossnippers, cacao of maanzaad rollen. Be creative zou ik zeggen! 😀Wat je nodig hebt
35 gram amandelen
55 gram pecannoten
12 grote dadels [ik zeg: mejouldadels rule! 😀 ]
1 eetlepel [glutenvrije] havermeel
1,5-2 eetlepels cacao
1 eetlepel honing [optioneel]
1,5 eetlepel kokosolie
2-3 eetlepels sesamzaadjes [op een schoteltje of in een kommetje]
2 theelepeltjes vanillepoeder
Hoe je de chocotruffels maakt
Maal de noten tot ze lekker kruimelig zijn.
Mix daarna de dadels er doorheen.
Doe vervolgens alle andere ingrediënten erbij, mixen en klaar is je ‘truffeldeeg’.
Draai nu balletje van het deeg en rol ze daarna door de sesamzaadjes heen. Ik druk de zaadjes vaak een beetje aan, zodat ze goed blijven plakken.
Doe de chocotruffels tien minuutjes in de koelkast, zodat de kokosolie weer een klein beetje hard kan worden.
Maak een mok verse muntthee en smullen maar!