Opgeweckt!

12656093_10154502020509018_803426789_oAls er iets is waar ik ontzettend veel van houd en van tot rust kom, is het in de keuken rommelen [en dan bedoel ik op het gebied van koken….;) ]. Ik vind het heerlijk om lekkere en voedzame recepten op te zoeken en te maken, maar ik vind het nog veel leuker om zelf allerlei recepten van pure ingrediënten te bedenken en uit te proberen. Gelukkig gaat dat tot nu toe eigenlijk altijd goed, tenzij mijn leukerd heel goed kan liegen 😉 .

Dat ik me zo thuis en fijn voel in de keuken is niet altijd zo geweest trouwens en een jaar of tien geleden had ik nooit gedacht dat ik het uren zou kunnen uithouden tussen potten, pannen, ovenschalen en maatbekers. Ik vond koken wel leuk, maar ik was [zover ik weet] geen keukenprinses. Of ik dat nu wel ben weet ik eigenlijk ook niet, maar ik weet wel dat ik ontzettend geniet van uren kokkerellen, bakken en maaltijden voorbereiden. Voordat ik op de boerderij woonde was dat wel een beetje improviseren, omdat ik toen nog in een kabouterhuis woonde, maar nu kan ik helemaal losgaan in onze ‘leefkeuken’.

Het liefst maak ik alles zelf, van [glutenvrij] brood tot zadencrackers, van amandelmelk tot lekkere smeersels, van groentetaartjes tot home made falafel met salade. We willen ons lichaam hier in huis graag zo gezond mogelijk voeden en hoewel dat helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, vind ik het fijn om het mezelf een beetje moeilijk te maken 😉 . Dit heeft tot gevolg dat onze keuken, inclusief kastjes en laden, vol staan met verse kruidenplantjes, fruit- en groenteschalen, en heel veel weckpotten vol noten, zaden, gedroogde peulvruchten, baking soda, natuurlijke zoetigheden zoals maple syrup en allerlei verschillende soorten bloem en meel. Allemaal bij elkaar gesprokkeld en gespaard door de jaren heen. I love it, vind het gezellig staan en het zien van al het lekkers in die glazen potten inspireert me ook altijd om weer aan de slag te gaan met een lekker recept.

En sinds vanmiddag is mijn keukenvreugde nog groter, omdat mijn verzameling weckpotten deze week is uitgebreid met babyweckpotjes voor kruiden. Je zou mijn gezicht moeten zien, want ik word me daar een potje blij en opgeweckt van! Het is heerlijk dat het kruidenrekje er nu wat ordelijker uitziet, maar ik vind het ook fantastisch om een potje kurkuma of kruidnagel open te doen en de geurige kruiden dan lekker met mijn vingers in mengsels en over gerechten te strooien. Het maakt koken voor mij nog leuker!

Echt een aanrader dus, weckpotten of andere leuke potten in je keuken. Deze ukjes heb ik bij het leuke bedrijf Lobbes gekocht. Misschien ben ik die mening toegedaan doordat een aantal vrienden en bekenden van me daar werken, maar het motto vandaag besteld, morgen in huis doet het bij mij ook goed als ik wilde ideeën graag snel wil uitvoeren 😉 . Zwarte washi tape en een witte pen had ik in huis, dus labels waren ook snel gemaakt. Gouden tip: plak de labels op de goede hoogte, zodat je ze ook kan lezen als ze in een kruidenrekje komen te staan. Daar had ik in mijn enthousiasme uiteraard niet aan gedacht 😉 .

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.