Cashew cacao truffels

Als er vrienden op bezoek komen, vind ik het leuk om iets lekkers voor bij de thee te maken. Ik hou ervan om pure ingrediënten te gebruiken als ik kook, maar ook als ik bak of ‘raw food’ receptjes maak. Veel van wat ik maak bedenk ik zelf, maar ik laat me zeker ook graag inspireren door anderen of bak keurig volgens een lekker recept.

Onderstaande ’truffels’ heb ik zelf in elkaar geknutseld, maar online vindt je heel veel recepten van dit soort lekkerheden. Ze zijn snel klaar en om je vingers bij af te likken!

1517493_10153356778034018_7865756732601965196_nWat je nodig hebt
• 1 cup rauwe cashenoten
• 8 pitloze dadels
• 2 eetlepels rauwe cacao poeder
• 1 theelepel vanille extract
• 1/4 cup amandelschaafsel
• 1/4 witte sesamzaadjes
• 2 theelepels gesmolten kokosolie

Maal de cashewnoten, dadels, cacao en vanille extract fijn in een blender of keukemachine. Voeg daarna de kokosolie toe. Draai kleine balletjes van het ‘deeg’ en rol ze daarna door amandelschaafsel of sesamzaadjes. Zet een half uurtje tot een uurtje in de koelkast, totdat ze hard zijn et voilà!

Als je de truffels wat zoeter wilt, kun je er een beetje maple syrup of honing aan toevoegen. Je kunt de deegballetjes natuurlijk ook door cacao, kokossnippers, of ander lekkers rollen.

Enjoy!