Cashewkwarkontbijt

Op een vrije dag vind ik het heerlijk om iets meer tijd te besteden aan het maken van een lekker en voedzaam ontbijtje. Ik geef toe dat ik soms vergeet te ontbijten, maar sinds ik op de boerderij woon is dat al een stuk minder!

11953512_10154147974664018_2901313663188040797_oIk voel me fijn bij puur eten, waardoor ik me goed gevuld voel. Daarom vermijd ik geraffineerde suikers, bewerkte lactose en doe ik heel erg voorzichtig met gluten. Ik heb een tijd helemaal geen gluten gegeten, maar van spelt heb ik over het algemeen geen last en dus bak ik soms heerlijk Iers sodabrood met speltbloem. I love it!

Met brood ontbijten vind ik alleen niet zo lekker, dus eet ik ’s morgens meestal havermout, chiapudding of drink ik een goedgevulde smoothie. Soms wil ik ook graag iets nieuws proberen dus een paar maanden geleden heb ik voor het eerst ‘cashewkwark’ gemaakt. Het was even stoeien met de ingrediënten, maar het is gelukt! En goodness (!) wat is het lekker!

Hierbij het recept, zodat je met me mee kunt genieten ;).

Wat je nodig hebt
1 cup ongezouten, liefst onbewerkte, cashewnoten
1/2 cup water (of meer als je een dunnere ‘kwark’ wilt)
2 eetlepels maple syrup (of honing, dadelsiroop, enz)
2,5 eetlepel verse citroensap
1 theelepel vanille-extract
1/4 theelepel vanillepoeder
snufje (himalaya) zout, naar smaak
1 handje blauwe bessen, Kaapse kruisbessen, bramen of ander fruit waar je zin in hebt
1 eetlepel pompoenpitten (of andere pitten of zaden)

Hoe je de ‘kwark’ maakt
Meng de cashewnoten, het water, maple syrup, citroensap, vanille-extract, vanillepoeder en zout in een blender of keukenmachine totdat alles lekker ‘smooth’ is. Doe de ‘kwark’ vervolgens in een kommetje, voeg fruit toe en….geniet! Wil je meer groen in je ontbijt, dan kun je er natuurlijk een kleine groene smoothie bij maken.