Chilichocotoetje

We eten zelden toetjes en daar zijn verschillende redenen voor. De hoofdreden is dat we na een maaltijd eigenlijk gewoon vol zitten 😉 , maar we vinden het ook een soort luxe waardoor we het speciaal willen houden. Daarbij ben ik niet echt een zoetekauw, maar boerleuk die zoet best lekker vindt en voordat hij mij kende altijd een toetje at, vindt een leven zonder toetjes inmiddels geen probleem meer. 😉
13512013_1053476044699981_6708115531086751830_n
Wat je nodig hebt [voor 4 personen]
1 rijpe avocado
10 dadels [even wellen in warm water, zodat ze zacht worden] 270 ml kokosmelk [liefst uit de koelkast, dan zit er een dikke laag op] halve cup rauwe cacao [is veel ja, klopt! 😉 ] beetje honing [als je het met de dadels nog niet zoet genoeg vindt] 1/4 theelepel chilipoeder
snufje zout
1 theelepel vanille extract
rood fruit, zoals bramen, blauwe bessen, frambozen

Hoe je het chilichocotoetje maakt
Doe de avocado met de dadels en kokosmelk in de keukenmachine. Meng alles tot het een gladde puree is.
Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en meng alles nog een minuut of vier. Er ontstaat nu een mousse die luchtig is en die is verrukkelijk! 😉

Doe de mousse in schaaltjes of glaasjes, beetje rood fruit erop en klaar!

Enjoy!

Ps: Er zijn van onderstaande recept veel verschillende varianten te vinden op internet, dus als je geen chilipoeder wilt gebruiken of juist iets anders ervan wilt maken, genoeg mogelijkheden!