Chufabroodjes

Toen ik vijftien jaar geleden mijn weg naar gezondheid begon, was het maar goed dat ik toen niet wist waar ik nu zou zijn. Mijn eetpatroon en manier van leven is door de jaren heen namelijk behoorlijk veranderd, en ik voel me daar heel erg goed bij. Ik word steeds fitter, sterker, weerbaarder en voel steeds sneller aan wanneer het goed is om meer te bewegen, meer te rusten, meer te slapen, enzovoort.

De aanpassingen met betrekking tot mijn voeding zijn goed te doen. Ik moest wel even wennen aan een nieuwe manier van eten, maar het resultaat is dat ik nog zelden last heb van mijn darmen sinds ik bijvoorbeeld geen saponinen meer eet of drink, geen melkproducten, kunstmatige suikers en [ook vanwege de saponinen]  geen peulvruchten, nachtschade, granen of pseudogranen. Veel mensen die dat horen, zeggen: “Maar wat kun je dan wél nog eten??” Geloof me, het antwoord daarop is ‘genoeg!’ Want we hebben het in onze westerse wereld enorm getroffen met de hoeveelheid gezonde voeding die we tot onze beschikking hebben. En met een beetje creativiteit kom je ook nog eens een heel eind, ook als je zin hebt om een keer iets van brood te eten. Er zijn enorm veel lekkere varianten op brood online te vinden en vanaf vandaag horen deze chufabroodjes er ook bij. Ik heb er muffins van gemaakt, omdat het meer een beslag dan een deeg is.


Wat je nodig hebt voor 6 broodjes
3/4e cup chufameelcup
1 cup arrowrootmeel
1/2e cup avocado-olie
1 goede snuf zeezout
1/2e cup warm water
1 groot ei

Hoe je de broodjes maakt
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef en meng alle droge ingrediënten.
Doe daarna de olie en het warme water in een kommetje. Roer even en giet het bij de droge ingrediënten. Roer alles goed door elkaar.
Voeg als laatste het ei toe en roer weer goed.
Vul de muffin-vormpjes tot net onder de rand (ik had toen precies zes broodjes) en zet ze 20 minuten in de oven. Check of ze lichtbruin zijn. Zo niet, nog vijf minuutjes, en eventueel nog vijf minuutjes.

En dan smullen maar! De broodjes zijn door het pijlwortelmeel een beetje ‘klef’ van binnen, maar daar houden wij heel erg van!

Enjoy! 😀