Courgettespaghetti

Een tijdje geleden heb ik een super spirali gekocht. Hij stond al best lang op mijn verlanglijstje en wat ben ik blij dat ik hem nu heb! Hij is makkelijk in gebruik en in een handomdraai schoongemaakt.

CourgettespaghettiEen van onze favoriete maaltijden is courgettespaghetti, met home made pastasaus boordevol groenten en kruiden zoals paprika, ui, knoflook, broccoli, wortel, tomaat, basilicum, peterselie, Italiaanse kruiden, wat kruidnagel, peper, beetje zout, chili, kruidnagel en dadels. Door de pittige bite van de chili in combinatie met het zoete van de dadels, lijkt het alsof er curry doorheen zit. Behoorlijk yummie! Ik meet niet echt iets af, maar doe op gevoel van alles in de keukenmachine, soms met nog wat tomatenpuree. Je leest het al, ik doe op een beroep op je eigen creativiteit voor de verhoudingen van deze saus ;).

12000967_10154211327529018_3400618753416574694_oTerwijl de keukenmachine een lekkere saus voor me in elkaar ‘hakt’, rul en kruid ik een beetje gehakt en maak ik van de courgettes een lekkere hoeveelheid spaghetti. Als niemand in huis van courgette gruwelt ;), kun je de courgette ongeschild ‘verslierten’. Ik gebruik ongeveer 1 courgette per persoon. Als de gehakt klaar is doe ik de saus erbij in de pan en laat het even garen. De spaghetti kun je rauw op je bord doen en de saus erover gieten, of je kunt ze even met de saus mee laten garen.

Geniet ervan!

Enne, als je meer inspiralisatie [ik wil patent op dit woord!] wilt, ik zag net dat er zelfs een kookboek van is ;).

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.