Crispy broccolisalade

We love our greens en ik denk dat ik nooit genoeg krijg van groenten en fruit. Ik voel me gewoon echt fijn als ik groente eet, ook al zijn er soms ook dagen dat we minder groen eten dat ik zou willen. Zeker als dagen voller zijn, met verjaardagen en allerlei andere dingen buiten de deur. Afgelopen weekend was zo’n weekend, en dus vullen we onze buiken vandaag en de rest van de week weer met veel groen. Vanmorgen door middel van een groene smoothie en vanmiddag met deze eenvoudige, maar hele lekkere, crispy broccolisalade.

Nu ben ik niet heel goed met alles tot op de milimeter en gram uitmeten, maar ik ga mijn best doen om wat ik gedaan heb keurig op te schrijven. ๐Ÿ˜‰ Ik gebruik [zo veel mogelijk] biologische producten als ik kook, maar het kan natuurlijk ook gewoon met niet-biologische.

Wat je nodig hebt voor twee grote kommen salade [met dressing]
1 grote [lees: grotegrote] stronk broccoli
1-2 teentjes geperste knoflook [afhankelijk van hoeveel mensen je nog gaat zien vandaag] ๐Ÿ˜‰
1 eetlepel appelciderazijn
1/2e eetlepel rode chilli flakes
1,5e grote hand onbewerkte cashewnoten
1 goeie hand pijnboompitten
1/2 kleine rode ui [fijngesneden] 6-8 zongedroogde tomaatjes [niet uit olie, echt droog uit een zakje]

Optioneel: [biologische] feta. Laat je die eruit, dan is de salade vegan.
Hoe je de salade [en dressing] maakt
Doe de appelciderazijn in een glaasje of kommetje. Voeg de geperste knoflook en de chilli flakes hieraan toe. Proef even en voeg eventueel zout of kruiden naar smaak toe. Alles nog een keer roeren en dan tien minuutjes laten staan.
Snijd de broccoli nu in stukjes [ook de steel] en stoom alles 3 minuten. Niet langer, want dan wordt de broccoli te zacht en dat is een beetje jammer voor een salade die crispy als bijvoeglijk naamwoord heeft. Laat de broccoli nu in een saladeschaal afkoelen.
De cashewnoten en pijnboompitten kun je op verschillende manieren klaar maken. Je kunt ze gewoon onbewerkt in de salade doen, maar je kunt ze ook even ‘roosteren’ in de koekenpan, met of zonder een beetje kokosolie. Kijk gewoon wat je lekker vindt of wat bij jouw manier van eten past. ๐Ÿ™‚ Als je ze in de kokosolie wilt bakken, zorg dan dat je blijft roeren, zodat ze niet aanbranden. Dat gaat namelijk best snel. Doe de noten [als je ze hebt geroosterd of gebakken] in een bakje.
Snijd de ui en de zongedroogde tomaatjes nu in kleine stukjes. Meng deze met de cashewnoten en pijnboompitten door de broccoli.
Als je feta door de salade wilt, kun je deze er nu ook overheen kruimelen. Gewoon lekker met je handen doen! ๐Ÿ˜‰ Zo niet, dan kun je door naar de volgende stap.
Voeg nu de dressing toe, roer alles voorzichtig door elkaar en…genieten maar!

Tips:
– Voeg ook anderen groenten of kruiden toe. Gewoon kijken wat je in huis hebt!
– Voor de vleesetende mensch: vervang de noten eens door biologische beef- of kipreepjes

Enjoy! ๐Ÿ™‚

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.