Kolenroerbak

Als er iets is waarvan ik geniet is het zo min mogelijk geld uitgeven in de supermarkt. Nu is dat natuurlijk lekker idealistisch en vaak loopt de week daarin echt wel anders dan ik zou willen, maar deze week was weer zo’n lekkere creatieve week. Beetje wandelen, lezen, werken, studeren, stil zijn, huis schoonmaken, wassen draaien, nog een beetje werken, kletspraatjes maken met mijn leukerd tijden de koffie [lees: thee], een lekker drankje maken, weer een beetje werken, notenrozijnenbollen bakken, nog een beetje studeren, in de stal helpen en lekkere en gezonde maaltjes maken.

Van de week maakte ik deze kolenroerbak, met drie soorten kool uit de moestuin. Ik blijf het heerlijk vinden om zelfs nu nog uit de tuin te kunnen eten, van dat wat als zaadje of stekje in onze tuin begon. Kolenroerbak dus, met een mango die ik van een vriendin cadeau gekregen had. Wat je nodig hebt
Kleine gewassen en gesneden witte kool [hij wilde niet groter worden, dus maar opgegeten] Paar bladeren gewassen en gesneden palmkool
Paar takken gewassen en gesneden boerenkool
2 grote uien
3 tenen knoflook
2 in blokjes gebakken zoete aardappelen
1 in blokjes gesneden mango
1 eetlepel gedroogde gemalen brandnetel [of meer als je dat lekker vindt] 1 eetlepel gedroogde gemalen munt [of meer als je dat lekker vindt] snufje zout
eventueel andere kruiden naar smaak, be creative! 😀

Hoe je de roerbak maakt
Fruit de ui en knoflook een minuut of tien op laag vuur.
Begin in de tussentijd met het bakken van de zoete aardappelblokjes.
Voeg de gesneden kolen aan de uien en knoflook toe. Laat dit lekker garen met de deksel op de pan [ik gebruikte een wok].
Denk er in de tussentijd ook aan om de aardappelblokjes eens om te roeren.
Snijd de mango in stukjes en sprenkel de brandnetel en munt er overheen.
Als de kolen lekker zacht zijn [maar nog wel een bite hebben], voeg je de zoete aardappelblokjes en gekruide mango toe en roer je alles voorzichtig om. Is de mango ook warm? Dan kun je lekker gaan smullen.

Ook heerlijk met een biologisch burgertje of stukje zalm!

Enjoy! 😀

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.