Ik zie net dat het al bijna drie weken geleden is dat ik een blog schreef. De hoogste tijd om daar weer even verandering in te brengen! 🙂
Op Facebook heb ik gisteren een foto geplaatst van een heerlijk frisse noodle-veggie-roerbak. Hierbij het recept, zodat ook jullie ervan kunnen genieten!Wat je nodig hebt [voor 4 goede eters]
250 gram boekweit noodles [is 1 pakje van het merk King Soba]
grote handvol spinazie
handvol palmkool [of extra spinazie]
250 gram peultjes of sugarsnaps
goede stronk broccoli
gele courgette
rood pepertje
1 rode paprika
2 kleine rode uien
3 teentjes knoflook [of naar smaak]
sap van 1 limoen [wij houden van een fris zuurtje, maar minder kan natuurlijk ook]
1-2 eetlepels sesamolie
3-4 eetlepels coconut aminos
2 eetlepels kokosolie
1 theelepeltje gemberpoeder [of verse gember natuurlijk, maar ik ben niet zo’n gemberfan]
100-150 gram ongezouten en onbewerkte cashewnoten
Voor vleesliefhebbers: wat kip of gehakt
Hoe je de noodle-veggie-roerbak maakt
Rooster de cashewnoten even in een pan en zet ze daarna apart.
Bereid de groenten voor:
– Snijd de ui in dunne reepjes
– Snijd of pers de knoflook
– Snijd de stronkjes van de brocoli af en snijd de stam in dunne plakjes [dan hoef je niets weg te gooien]
– Snijd de paprika in dunne reepjes
– Snijd het pepertje in dunne korte reepjes
– Snijd de palmkool, niet te fijn zodat hij een lekkere ‘bite’ houdt
– Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken [in de lengte] van de courgette
Doe de kokosolie in de pan en fruit de uien en knoflook er een minuut of 10 in [op lage temperatuur]. Als je verse gember gebruikt, fruit die dan mee.
Zet terwijl bovenstaande ingrediënten lekker fruiten, het water op voor de boekweitnoodles. Ze hoeven maar 4 minuten te koken.
Voeg na het fruiten alle broccoli en de reepjes paprika toe. Roer zachtjes om en doe daarna de peultjes of sugarsnaps, de helft van de spinazie en palmkool erbij. Laat alles twee minuutjes garen. Giet in de tussentijd de noodles af en meng deze daarna met alle groenten.
Knijp nu het sap van 1 limoen uit over de roerbak, gevolgd door sesamolie en de coconut aminos.
Maak het gerecht af door de rest van de spinazie, de palmkool en de geschaafde courgetteplakken en cashewnoten erdoor te roeren.Als je dit gerecht graag met wat kip of gehakt eet, bak en kruid deze dan apart en roer als laatste door het gerecht.