Naast mijn dagelijkse groene smoothie of groene slowjuicesap, eten we hier in huis elke dag groene salades. We voelen ons lekker en gezond als we dat doen, maar vinden het tegelijk ook leuk als de smaken van bijvoorbeeld een dressing verrassend blijven. Mijn home made honingmosterddressing vinden we denk ik het lekkerst en verveelt ons nooit, maar deze pittige sladressing viel van de week ook goed in de smaak. Hij is zo lekker dat hij met minder water ook heel goed als dipsaus gebruikt kan worden.
Wat je nodig hebt
1/2 cup druivenpitolie [of andere olie, maar deze had ik nog staan]
2 theelepels coconut aminos
1/4 cup vers citroensap
1/2 cup gewelde amandelen [of ongeweld, dan houd je een ‘crunch’ in je dressing]
1/2 tot 1 fijn gesneden pepertje [net hoe pittig je hem wilt]
3 eetlepels edelgistvlokken [kan denk ik ook wel zonder]
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
zout naar smaak
1/2 tot 3/4 cup water [beetje bij beetje toevoegen totdat je de dikte hebt die je wilt]
Hoe je de dressing maakt
Doe alles in een blender tot het een gladde massa is. Als je de amandelen niet hebt geweld, zul je bij veel keukenmachines wel een beetje een ‘crunch’ in de dressing houden. Wij vinden dat erg lekker!
De salade op de foto heb ik gemaakt van botersla en verse dille, peterselie, oregano, marjolein, munt, citroenmelisse, tijm en rozemarijn uit eigen tuin. Daar heb ik een rood gesneden uitje, paprika, olijfjes en een handje gemengde noten overheen gestrooid. Heerlijk met geroosterde zoete aardappel en een stukje vlees van eigen erf.