Vaak als ik een zondag helemaal vrij heb, sta ik op met allemaal ideeën voor kooksles en baksels. Maar omdat ik het ook erg gezellig vind om met boerleuk op de bank te hangen of in de moestuin te werken, kies ik meestal toch maar voor om maar één of twee receptjes uit te proberen. Gisteren werden het scones, met verse kruiden uit de moestuin waar ik trouwens helemaal trots op ben en dankbaar voor ben. Omdat ik nog nooit eerder scones gemaakt had, was het zeer de vraag of ze ergens naar zouden smaken, maar echt….deze moet je een keer proberen! Boerleuk vond ze ook überlecker, al weet ik niet of dat nu zo subjectief is als dat het lijkt… 😉
Het recept is trouwens niet vegan, maar als je de ghee vervangt door kokosolie, is het dat wel.
Wat je nodig hebt
1 cup amandelmeel
1/2e cup tapiocameel
1/2e cup teffmeel
1 theelepel baking soda
Zout naar smaak
Een flinke hand verse kruiden uit de tuin. Ik heb munt, marjolein, tijm en rozemarijn gebruikt.
3 teentjes knoflook [of minder, of meer 😉 ]
1 eetlepel kokosazijn
2 grote eieren
1 grote eetlepel ghee
bakplaat
bakpapier [zou hem bij bijvoorbeeld Puur Mieke bestellen, omdat die geen giftstofjes bevat]
Tip: experimenteer lekker met kruiden en specerijen!
Hoe je de scones maakt
Verwarm de oven voor op 160 graden*.
Zet de bakplaat met het bakpapier klaar.
Meng het amandelmeel, teffmeel, tapiocameel, zout en de baking soda goed door elkaar, in een kom ofzo. 😉
Voeg daarna de kruiden, knoflook, eieren, kokosazijn en ghee toe en kneed alles tot een lekker stevig deeg.
Ik heb alles een half uurtje laten staan, zodat de kruiden lekker in het deeg konden trekken. Daarna heb ik er zes scones van geknutseld, die ik 20-25 minuten* in de voorverwarmde oven heb gedaan.
Ze zijn echt heerlijk. Luchtig en toch ook lekker smeuïg!
Ze zijn zo al heel lekker, maar met home made pesto, wat kiemen of komkommer is het helemaal een feestje om deze scones op te smullen.
Voor de kaaseters onder ons, met een lekker stukje [geiten]kaas, is deze scone ook echt yummie!
Enjoy!
* Je kunt de scones ook een klein kwartiertje op 180 graden in de oven doen, maar ik probeer amandelmeel altijd met 160 graden te bakken, waardoor het garen wat langer duurt.