Sesam-mosterdcrackertjes

De afgelopen dagen waren lange dagen op onze boerderij. Er werd namelijk veertig hectare gras gemaaid. Dat betekent dat er ook geschud, geharkt en ingekuild moest worden, zoals dat allemaal mooi heet. Dit hele proces duurt drie dagen en op de laatste dag wisselen vier “vrachtwagens” elkaar van 9.00 tot 19.00 af om het gras van alle akkers bij ons op het erf te krijgen. Ik hou van deze dagen en vind het geweldig om te zien hoeveel schoon gras er voor onze koeien geoogst wordt.

We zijn op dit soort dagen, die ’s morgens vroeg beginnen en rond middernacht klaar zijn, allebei lekker bezig. Boerleuk op het land en in de stallen en ik in huis en op het erf om iedereen te voorzien van lunches, koffie, maaltijden, enzovoort. Ook geniet ik van de autoritjes die boerleuk en ik maken naar verschillende percelen om te kijken hoe het gaat met gras oprapen. I love it!

Maar, terug naar de titel van deze blog: Sesammosterdcrackers!13221572_1034117216635864_7062986643255853681_n
Gisteren hebben we na alle grasdagen een niksdagje gehad. Lekker onder een warme deken lezen, serietjes kijken en ‘comfort food’ eten. Dat laatste in de vorm van een soort lunchtapas met bijvoorbeeld stukjes biologische worst, geitenbrie [niet normaal lekker en een ware ’treat’ omdat ik weinig tot geen kaas eet], fruit, komkommerstukjes, tomaatjes, spinaziebladeren met hummus en cRaCkeRtJeS! Ik houd van crispy food, dus een tapasje zonder crackers kan natuurlijk niet!

Daarom heb ik gisteren wat uitgeprobeerd, met ingrediĆ«nten die ik in huis had en waarvan ik dacht: “Hmmmm, misschien kan ik daar wel iets mee maken!” Hoe ik erbij kwam om mosterd in een crackertje doen? Geen idee, ik zag het in de koelkast staan en dacht: “Why not?” Boerleuk houdt enorm van mosterd, dus leek het me gewoon leuk om te proberen. En het is gelukt, want deze crackertjes zijn echt heel lekker! Inmiddels heb ik op internet ook verschillende recepten voor mosterdcrackertjes gevonden, dus als dit recept je niet bevalt, zijn er nog genoeg andere voorbeelden! šŸ™‚

Wat je nodig hebt
6 eetlepels tahini [de lichte kan natuurlijk ook] [KLIK] 2 eetlepels ghee [kokosolie zal ook vast werken] [KLIK] 2 eieren
2 eetlepels sesamzaadjes [KLIK], en een beetje extra om het uitgerolde deeg mee te besprenkelen
zout naar smaak
2 eetlepels mosterd [KLIK] 6 eetlepels kokosmeel [KLIK]

Ovenplaat met daarop bakpapier [KLIK]

Hoe je de sesam-mosterdcrackers maakt
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng alle ingrediƫnten, behalve het kokosmeel.
Als alles goed gemengd is kun je beetje bij beetje de kokosmeel toevoegen. Het is de bedoeling dat je een deeg krijgt dat wel een beetje plakt maar niet nat is.
Maak een bal van het deeg en leg deze op een ovenbakplaat.
Rol het deeg nu uit tot het ongeveer 3/3,5 mm dik is. Ik doe dat door er bakpapier op te leggen en dan met een deegroller overheen te gaan.
Snijd met een mes of pizza-mes vierkantjes, zodat je na het bakken de crackers goed kunt breken. Natuurlijk kun je ook gewoon pas breken na het bakken, maar dan heb je gewoon crackertjes met verschillende groottes.
Doe de ovenplaat nu ongeveer 20/25 minuten in de oven en check dan even hoe bruin de crackertjes zijn. Ze moeten een beetje licht blijven, anders worden ze erg droog. Ik doe dit altijd een beetje op gevoel.

De crackertjes zijn heerlijk met home made pesto, een plakje komkommer of home made hummus! šŸ™‚

Enjoy! šŸ™‚

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.