Slastamppotje

Vorige week plaatste ik het receptje van de kokosyoghurt-dressing die ik met een slastamppotje at. Ik ontving daarna een paar berichtjes met de vraag of ik daar het recept van had. Hierbij!

Wat je nodig hebt voor dit slastamppotje, 2 personen
en kropje ijsbergsla, gesneden
Een Hokkaïdopompoen
Ongeveer één eetlepel kokosolie
Twee handjes ongebrande gemengde noten, zelf eet ik geen pinda’s en cashewnoten
[Auto-Immuun Protocol? Vervang de noten door een appel. Ook heel lekker, en fris!]
Een snuf zout
Rozemarijn [verse takjes is natuurlijk het lekkerst]
Tijm [verse takjes is natuurlijk het lekkerst]
Vier uitgeperste teentjes knoflook [als je de dressing niet maakt]
Deze home made kokosyoghurt-dressing

Optioneel, als je de dressing niet maakt:
Verse eetbare 😉 kruiden uit je tuin. Gewoon een flinke bos fijn hakken en mee-stampen. Lekker en supergezond!

Hoe maak je de slastamppot
Verwarm de oven 15 minuten voor op 220 graden.
Snijd de pompoen door de helft en haal de pitten er met een lepel uit. Smelt nu een eetlepel kokosolie in je handen [ja, in je handen] en smeer dat vervolgens lekker aan het pompoenvlees. Kruid daarna de pompoenholten grof met wat zout, een takje rozemarijn en tijm en 2 uitgeperste teentjes knoflook [allemaal per helft, tenzij je het nog sterker wilt kruiden natuurlijk]. Nu is het tijd om de twee pompoenhelften 45 minuten gaar te roosteren. Ik leg de pompoenstukken hiervoor in een ovenschaal of op de gril. Prik er na 45 minuten even in [met een vork ofzo, niet met je vinger], om te voelen of de stukken gaar zijn. Niet gaar? Rooster ze dan nog 5-10 minuten. Doe de prikproef nogmaals, enzovoort.
Laat de twee gare stukken pompoen afkoelen.
Was en snijd in de tussentijd de ijsbergsla. Laat even uitlekken in een vergiet, of maak een theedoekcentrifuge waarmee je buiten lekker even kunt gaan rondzwieren. 😉
Als de pompoen is afgekoeld kun je met een mes het vruchtvlees van de schil lossnijden** [en de takjes kruiden eventueel verwijderen]. Snijd van het vruchtvlees grove blokjes. [zie foto]

Meng nu, verdeeld over twee borden, de blokjes met de sla [niet echt stampen dus]. Giet daar wat van de kokosyoghurt-dressing over. Voeg nog een klein handje noten toe en klaar ben je!

Enjoy!

____________________________________________________________________________
** Veel mensen eten ook de zaden en schil van pompoenen, maar ik doe dit in verband met mijn huidige manier van eten niet

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.