Spruiten-kip-roerbak

Een tijd geleden heb ik eens een blog [klik] geschreven over waarom ik mijn voeding graag varieer. Ik heb de blog een beetje aangepast en wat recepten verwijderd, omdat mijn voedingspatroon sinds een tijdje wat veranderd is. Hier kun je daar meer over lezen. Ik laat eerdere recepten voorlopig nog wel op mijn website staan, maar ze zullen langzaam vervangen worden door andere lekkerheden. šŸ™‚

Een van die lekkerheden is deze eenvoudige spruiten-kip-roerbak met kastanjechampignon, wortel en appel. Supersimpel, voedzaam, gezond en [niet onbelangrijk] binnen een half uurtje klaar!

Wat je nodig hebt, voor 2 personen [Ja, wij eten goed šŸ˜‰ ]
400 gram spruitjes
5 bospenen
2 rode uien
half bakje kastanjechampignons
2 kleine appels
2 stukjes kipfilet, of kippendij met ongeveer hetzelfde gewicht
4 eetlepels balsamico-azijn
2 theelepels maple syrup of honing
beetje kokosolie om de kip in te bakken
kruiden voor de kip, zie omschrijving van het recept

Hoe maak je deze roerbak
Maak de spruiten en wortelen schoon en stoom ze tot ze gaar zijn. Ik doe ze samen [de wortel in stukjes, de spruiten ongesneden] in een vergiet boven een pan kokend water.
Snijd terwijl de groenten garen de rode ui in grove stukken en fruit deze in een wok [in de kokosolie] of in een andere pan waar alle andere ingrediƫnten straks bij passen.
Snijd de appels in grove stukken [zie foto, ik schilde ze ook] Snijd en kruid de kip ook meteen even. Ik gebruikte kerrie, zout, gember- en knoflookpoeder, maar je kunt het natuurlijk kruiden zoals jij wilt. Zet de gesneden appels even apart en voeg de kip toe aan de gefruite uien en bak lekker bruin. Prik ondertussen even in de wortel en spruiten om te checken of ze al gaar zijn. Zelf houd ik van een bite, en haal ik ze redelijk snel uit hun sauna. Zet ze even aan de kant.
Bak zodra de kip gaar is, de champignons kort mee in de pan. Houd ze knapperig.
Meng in de tussentijd de balsamicoazijn en maple syrup. Zet even aan de kant.
Voeg nu de groenten en appels toe aan de gebakken kip en champignons en roer alles voorzichtig door.
Giet tot slot de balsamicoazijn met maple syrup over het geheel.
Roer nog een keer zacht door en je bent klaar om te gaan genieten van deze kleurrijke goedheid.

Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.