Sushibowl

Gisteren heb ik boerleuk verrast met een sushibowl. We zijn namelijk gek op sushi! Soms eten we het buiten de deur, wat voor ons echt een feestje is. Ik let er wel op dat ik niet te veel sushi’s met rijst eet en weinig tot niets in soyasaus dip. Verder eet ik vooral gegrilde groente, zeewier en sashimi, die bij ons favoriete sushi-restaurant bij het menu inzit [uhu!]. Als ik op deze manier uit eten ga, voel ik me verzadigd en niet tonnetje rond en opgeblazen als we weer naar huis rijden. That’s the way I like to go about food and eating.11080811_10154607514094018_3863470884448556443_oMaarrrrr, gisteren heb ik dus een sushibowl gemaakt en ik vraag me serieus af of ons restaurantje kan tippen aan deze gezonde en overheerlijke versie van sushi. Omdat we hier in huis zelden koolhydraten in de vorm van aardappelen, pasta, brood met gluten, suikers, enzovoort eten, gebruikte ik in deze sushibowl geen gewone rijst maar ‘bloemkoolrijst’. Nu ben je misschien diep teleurgesteld omdat je een ultiem sushi-recept had verwacht 😉 , maar als boerleuk zegt het heerlijk is, zeg ik: “Gewoon proberen!”

Wat je nodig hebt voor twee personen, in ons geval een grote en een kleine eter.
2 cups gemalen bloemkool, is ongeveer een kwart kleine boemkool
2 avocado’s
200 gram makreel [of zalm als je dat lekkerder vindt] halve komkommer
4 nori-vellen [KLIK] gemberpoeder naar smaak
2 eetlepels coconut aminos [KLIK] of sojasaus
2 eetlepels sesamzaadjes

Hoe je de sushibowl maakt
Snijd de bloemkoolrozen van de stronk en maal ze fijn in de keukenmachine of blender. Meng vervolgens de coconut aminos [of sojasaus] en gember door de ‘bloemkoolrijst’.
Snijd de avocado en komkommer in blokjes en snijd of breek de makreel in stukjes. Meng voorzichtig de avocado, komkommer en makreel in een kom.
Rooster de sesamzaadjes op een laag pitje in een koekenpan [zonder olie of iets dergelijks] en laat afkoelen. Knip ondertussen de noribladeren in vierkantjes [of een andere leuke vorm 😉 ].
Meng de geknipte nori-vellen door de bloemkoolrijst.
Verdeel de bloemkoolrijst met noribladeren over twee borden en doe daar avocado-komkommer-makreel-salade op. Strooi de seamzaadjes erover et voilà!

Als je vegetariër bent, kun je de vis natuurlijk weglaten 😉 .