Basilicumfruitontbijt

Vorige week begon ik mijn eerste kiemkweekavontuur en tot mijn blijheid gaan we vandaag voor het eerst oogsten! šŸ˜€ Een van de kiemzaadjes waar we mee aan de slag gingen, waren basilicumzaadjes, die tot mijn verrassing na zo’n tien minuten al het water geabsorbeerd hadden waar we ze in gelegd hadden. Ze zwollen op, waardoor ze me aan chiazaadjes deden denken en dat vroeg natuurlijk om een uitprobeersel: basilicumzaadpudding. Zo gezegd zo gedaan, en ik kan je vertellen dat het heerlijk is!
13340504_10154859571624018_2090501400_o
Hier dus ook meteen het receptje. Ik vond het echt heerlijk en ook boerleuk die ’s morgens standaard havermout eet, vond dit erg lekker.
Nu moet ik wel zeggen dat ik ’s morgens over het algemeen geen uitgebreid fruitontbijt eet. Ik word namelijk nogal blij [lees: hieperdepieper] van suikers. En aangezien fruitsuikers ook gewoon suiker zijn….
Vandaag kon ik echter mijn te veel aan energie kwijt in het tuin- en plantenprojectje dat in de planning stond en dus heb ik vanmorgen lekker genoten van onderstaande kommetje heerlijkheid.
13340610_10154859571644018_1712097761_o
Wat je nodig hebt
3 eetlepels biologische basilicumzaadjes [dan weet je zeker dat ze niet bespoten zijn] 1 cup kokosmelk [als je een blikje in huis hebt, het vloeibare deel] Kleine banaan
Twee kleine handjes blauwe bessen
Klein handje pompoenpitten
Een paar schijfjes peer
Klein handje frambozen [ik had er nog in de vriezer van vorig jaar] 1-2 theelepeltjes aƧaipoeder [naar smaak] 1 eetlepel henneppoeder
Verse citroensap naar smaak [meestal is een heel klein beetje al voldoende] Snufje kaneel
13351158_10154859571584018_676402000_o
Hoe je het basilicumfruitontbijt maakt
Week de basilicumzaadjes ongeveer tien minuten in de kokosmelk. De zaadjes zwellen op, waardoor er al snel een puddingachtige substantie ontstaat.
Doe dit vervolgens in de blender en voeg de banaan toe. Mix tot de banaan goed gepureerd is.
Voeg daarna het citroensap, ƩƩn handje blauwe bessen, de aƧaipoeder en de henneppoeder toe. Meng alles nog een keer.
Doe de pudding die je nu hebt in een kommetje en voeg de blauwe bessen, frambozen, pompoenpitten en schijfjes peer eraan toe. Tot slot een snufje kaneel toevoegen om het geheel af te maken en genieten maar!

Heb je trouwens mijn basilicumcitroenade al geprobeerd?

Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van basilicum

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.