Basilicumcitroenade

13308418_10154857095774018_5258847045627339961_o
Vaak als boerleuk ’s avonds na het melken binnenkomt, zit er een behoorlijk lange dag op. We proberen rond 19.00 te melken, maar heel vaak komt er iets tussen waardoor het geregeld een stuk later wordt. Toen ik nog maar net op de boerderij woonde, moest ik daar behoorlijk aan wennen, omdat ik een avondmens ben dat het heerlijk vindt om samen op de bank te hangen. Al zitten we allebei op een andere bank, als we maar lekker samen de dag kunnen afsluiten door gewoon gezellig in de woonkamer ons ding te doen.

Toen ik het avontuur op de boerderij begon, besefte ik denk ik nog niet echt dat we als boer en boerin [want theoretisch gezien ben ik dat] blij mogen zijn als we ’s avonds tegen 22.00 klaar zijn met al het werk. En eigenlijk is het dan nog niet klaar, want op de boerderij is vierentwintig uur per dag iets te doen. Daarbij vinden kalfjes het over het algemeen heel prettig om ter wereld te komen als wij slapen, waardoor boerleuk ook ’s nachts altijd standby staat.

Inmiddels ben ik wat meer gewend aan het dagritme van de boerderij, en ook ben ik zelf steeds meer ontspannen als boerleuk nog niet binnen is. Dit had echter wel wat voeten in aarde, want ik neigde er namelijk naar om zelf ook aan het werk te blijven zolang hij nog niet binnen was. Of het nu huishoudelijk werk was of het werk voor de stichting waar ik me mee bezighoud, ik moest en zou ook tot in de late uurtjes aan de slag blijven. Natuurlijk hield ik dat niet vol en besefte ik na een tijdje dat ik misschien toch beter mijn eigen draai aan de dagen kon gaan geven, en dan vooral aan mijn avonden. En dan zonder me te verontschuldigen, wat ik nog steeds een mooie uitdaging vindt.

Toen ik nog vrijgezel was, las ik ’s avonds na mijn werk geregeld een boek, ging ik een eind fietsen of probeerde ik in mijn kabouterkeuken nieuwe recepten uit. Op de boerderij wilde ik dat ook graag blijven doen en het is heerlijk dat het me steeds vaker lukt om lekker in de rust een puinhoop van de keuken te maken. šŸ˜‰ Ik kom ervan bij, krijg er energie van en het geeft me het gevoel dat ik leef, in plaats van dat ik me laat leven door wat de dag brengt. En dus ben ik dan ook een gezelliger mens als boerleuk moe maar voldaan weer binnenkomt. Hij gaat dan meestal lekker lezen [vakliteratuur uiteraard] of studeren en waar ik dan heel blij van word, is hem verrassen met een lekker drankje. Of dat nu een lekker drankje met pijnboompittenmelk is, rauwe chocodrank of een hete kop thee, I simply love surprising him. En dus vind ik het ook leuk om soms iets nieuws te bedenken. Zo ook eergisterenavond.

Ik wilde iets fris maken, met een zuurtje, want we LOVE zuur. Maar ik wilde ook graag kruiden gebruiken, omdat ik het zo leuk vindt om iets te maken wat lekker is maar ook ons lichaam voedt. Munt vond ik alleen te voor de hand liggend omdat we altijd al muntcitroenwater drinken, dus probeerde ik basilicum omdat die er wat zielig bijstond. En na wat proeven, mengen en mixen stonden er warempel ineens twee heerlijke glazen verrassende basiclicumcitronade op het aanrecht. Een absolute aanrader!
13383912_10154859522699018_770940938_o
Wat je nodig hebt
Een grote hand vol basilicum
Een halve liter zuiver water
Handjevol ijsblokjes
Sap van minimaal 1 citroen [afhankelijk van hoe zuur je de limonade wilt] Een theelepeltje maple syrup, of meer als je de limonade zoeter wilt

Tip:
Voeg ook een paar citroenpitjes en een beetje citroenrasp toe. Hartstikke gezond! Of een paar aardbeien. Wij hebben dat de volgende dag gedaan, en ook dat was heerlijk!

Doe alles in de blender en klaar ben je!

Enjoy!

Ps: Probeer ook mijn basilicumfruitontbijt eens!

Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van basilicum

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.