Chai latte met kokosroom

14489787_10155232189299018_1987310464_oDe eerste keer dat ik chai dronk was in toen ik een reis door India maakte. Overal waar we kwamen maakten mensen chai voor ons en ik vond het heerlijk. Toen ik een aantal jaar later voor een tijdje naar Amerika verhuisde ben ik verpest met de chai latte van Starbucks die ik daar soms dronk. I know…het is bijna gênant om dat toe te geven. 😉 Ik ben inmiddels geen fan van Starbucks meer, omdat hun koffie en thee gruwelijk veel suiker en andere rommel bevat, maar ook omdat ze achter het beleid van Monsanto lijken te staan en niet open zijn over waar hun koffie geproduceerd wordt. Dus kopen we voor boerleuk liever biologische fairtrade koffie of direct trade koffie van www.zwartekoffie.nl! [KLIK] Ik houd het lekker bij thee.

Maar, terug naar de chai latte, die ik nog steeds heerlijk vind maar nu gewoon lekker zelf maak. Niet met melk of room uit de winkel. Zelfs niet met onze heerlijke rauwe biologische melk, maar….met kokosmelk, een beetje maple syrup, vanille en kaneel. Echt het proberen waard nu de herfst in aantocht is, dus hierbij mijn receptje!14569635_10155232241629018_1722050373_nFoto © www.areteherbs.com

Wat je nodig hebt voor deze chai latte
2 zakjes biologische fairtrade chai thee. Ik vind die van het merk Pukka erg lekker.
half blikje kokosmelk
vanillepoeder naar smaak [ik doe een half theelepeltje] maple syrup of honing naar smaak
snufje kaneel

Hoe je de chai latte maakt
Vul een grote mok voor een kwart met gekookt water en doe daar een zakje chai thee in. Laat de thee 6-8 minuten trekken. Voeg de maple syprup en vanille toe aan je thee en laat lekker blenden terwijl je thee trekt. Verwarm vervolgens de kokosmelk en klop hem lekker op.
Haal de theezakjes nu uit je mok en voeg de kokosmelk toe. Snufje kaneel erop en klaar!

Enjoy! 😀

Oh trouwens, kokosmelk is best vet en hoewel zogenaamde gezonde vetten goed voor ons zijn, is het wijs om deze overheerlijke chai niet elke dag te drinken. 😉

Tip: Wil je liever zelf chai thee maken [wat natuurlijk nog veel lekkerder is dan uit een zakje!] check dan dit recept [KLIK]van Uit Pauline’s Keuken of google een lekker recept met verse kaneel, kardemom, enzovoort! Erg leuke website!