Haverhoningbroodje

Van de geur alleen al word ik blij! En dan heb ik het nog niet eens over de smaak van dit heerlijke baksel dat ik geregeld maak. Het duurde wel even voordat het recept deed wat ik wilde 😉 , maar nu kan ik hem dan toch echt met trots presenteren: mijn Jacquelicious honinghaverbroodje.

12899489_10154645251599018_799397378_o

Wat je nodig hebt
2 cups havervlokken
2 cups havermeel
2 cups havermelk [Zelf maken? Klik hier! 🙂 Zeven is voor dit brood niet per sé nodig.] 2-3 eetlepels honing [afhankelijk van hoe zoetje het broodje wilt maken] 2 eetlepels kokosolie
2 theelepeltjes wijnsteenbakpoeder**
1 theelepeltje zout

1 cakeblik met daarin bakpapier12874123_10154645251489018_70070969_oHoe je het broodje maakt
Warm de oven voor op 230 graden Celcius.
Zet de cakevorm met daarin het bakpapier klaar.

Smelt de kokosolie terwijl je het deeg gaat maken. Ik vind het zelf altijd makkelijk om een kommetje met kokosolie in heet water te zetten, zodat het langzaam vloeibaar wordt en niet te heet wordt.

Doe nu alle droge ingrediënten in een kom en meng ze goed door elkaar. Voeg daarna de havermelk, honing en gesmolten kokosolie toe en meng alles nog een keer tot je een dikke egale brei hebt.

Het deeg wordt steeds compacter doordat de havermout het vocht van de natte ingrediënten opneemt.

Schep het deeg in een cakevorm en bak het broodje 30 minuten. Check met een satéprikker of het broodje gaar is. Als dat niet zo is, doe hem dan nog een minuut of 5 in de oven. Herhaal dit eventueel nog een keer.

Laat het broodje goed afkoelen, zodat hij niet uit elkaar valt als je hem snijdt, en smullen maar! Trouwens, heb je mijn chufabroodje al eens geprobeerd?

Heb je ook mijn home made crackers en yummie chufabroodje al eens geprobeerd te maken?

** Wij houden van een beetje klef brood. Maar mocht je het brood liever iets luchtiger willen, dan kun je 1-2 extra theelepeltjes wijnsteenbakpoeder toevoegen.12899518_10154645251299018_14963775_o

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.