Het lijkt wel of we alleen maar pizza en pasta eten hier in huis! En dat terwijl ik van de week bijvoorbeeld ook een heerlijke rode linzensoep, gevulde noribladeren en een bonenschotel gemaakt heb. Maar, gisteren was het toch echt weer pizzadag. 😉 Ik wilde al heel lang een bodem maken met pompoen, dus na de laden opgetrokken te hebben om te kijken waarmee ik die in elkaar kon knutselen, is dit het geworden!Wat je nodig hebt voor deze pompoenpizzabodem [hele bakplaat]
halve middelgrote geroosterde pompoen
1,5 cup rijstmeel
1 cup amandelmeel
1 groot ei
beetje peper
snufje zout
beetje paprikapoeder
1 theelepel baking soda
1 eetlepel kokosazijn [of appelazijn]
half fijngesneden pepertje
half fijngesneden rood uitje
pizzakruiden [of andere kruiden die je lekker vindt]
pizzabeleg naar keuze, of lees even verder voor de ingrediënten die ik gebruikt heb
ovenschaal voor het roosteren van de pompoen
bakplaat met bakpapier voor de pizzaHoe je de pompoenpizzabodem maakt
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de pompoen in stukken, haal de pitten eruit en google wat je met de pitten allemaal kunt doen. 😉 Smeer de stukken daarna in met kokosolie [ik smelt dat gewoon in mijn handen] en kruid ze met peper, zout en paprikapoeder. Je kunt er ook verse kruiden bij doen, zoals rozemarijn en tijm.
Gril de pompoen ongeveer 30 minuten gaar. Als de stukken nog hard zijn, gewoon nog even terug in de oven doen. Als de stukken gaar zijn, kun je ze uit de oven halen en laten afkoelen.
In de tussentijd kun je het pepertje en de ui snijden.
Als de pompoen is afgekoeld, doe je de pompoenstukken samen met de peper en ui in de keukenmachine. Meng het tot een glad geheel en voeg daarna alle andere ingrediënten toe. Meng het nog een keer tot een glad geheel en klaar is je deeg.
Note: Het deeg lijkt meer op een heel dik beslag. Je kunt er nog wat rijstmeel bijdoen als je een dikker deeg wilt, maar ik heb het beslag gewoon uitgerold op de bakplaat. Ik heb dit gedaan door er bakpapier overheen te leggen en dan met de deegroller daar overheen te rollen. Werkt perfect!
Doe de bodem nu 15 minuten in de oven [op 160 graden], zodat hij een beetje hard wordt.
Haal hem er vervolgens uit en decoreer hem met groenten en andere lekkerheden waar jij van houdt. Ik heb er tomatenpuree op gedaan, met kruiden, pompoenplakjes [met de kaasschaaf van de pompoen gesneden], lenteui, knoflook, schapenkaas en tomaat. Doe de pizza nog 15-20 minuten in de oven en smullen maar!
Wij hebben trouwens ook nog verse spinazie uit de tuin en basilicumblaadjes erop gedaan nadat hij uit de oven kwam. Yummie!
Enjoy! 😀